Неделя, 12 Юли 2020

И вие ли страдате от синдрома на компютърния стрес?

Печат Е-мейл
29 Април 2010

 Забиващите компютри, бавното зареждане и агонията на техническата поддръжка докарва синдром на компютърния стрес на хората от дигиталната ера, твърди изследване онлайн.

“Днешните зависими от дигиталните технологии потребители са все по-натоварени и раздразнителни от технически пропуски и проблеми в ежедневния им живот”, се казва в изследване на комуникационната индустрия, наречено “Борба със синдрома на компютърния стрес”. Докладът посочва като източник на проблемите на хората “смущаващи, сложни компютри и устройства, технически проблеми, вируси и дългото чакане за решаване на компютърни проблеми”.

Откритията се базират на изследване на над 1000 души в Северна Америка, което е имало за цел да се установи как потребителите да останат щастливи в силно конкурентния комуникационен сектор.

“Реалността е, че множество продължителни проблеми притесняват повечето компютърни потребители, като създават ненужни опасения и притеснения”, разкрива изследването. “Зависещите от дигиталните технологии потребители са недоволни и фрустрирани от настоящето положение на свързания с компютрите стрес и очевидно търсят по-добър начин за справяне с него и за намаляването му”.

94% от изследваните са казали, че зависят от компютрите в личния си живот. Близо две трети от потребителите на компютри са имали нужда от техническа помощ или са изпитали синдром на компютърния стрес през изминалата година.

“Понеже са важни за нас, компютрите са нож с две остриета”, казва Мъри Фейнголд, американски лекар, който е дал името на синдрома на компютърния стрес. “Когато функционират правилно, е чудесно. Но когато нещо се обърка, незабавно се паникьосваме - това наричам синдром на компютърния стрес”.

Изследването подчертава важността високотехнологичните инструменти да се направят по-малко досадни, а фирмите да започнат да отделят повече внимание на това как да защитят нервите на потребителите си.

Прочита: 945

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.