Вторник, 14 Юли 2020

Червеното вино предпазва от мозъчен инсулт

Печат Е-мейл
24 Април 2010

 Червеното вино предпазва мозъка от инсулт, твърдят учени, пише британският таблоид “Дейли Мейл”.

Освен вече известните чудотворни лекове на червеното вино като удължаване на живота и свеждане до минимум на вредните ефекти от нездравословното хранене, учените откриха, че червеното вино може да предпази мозъка ви от инсулт.

Учените от училището по медицина в Балтимор решили да открият как виното влияе на мозъка и за тази цел направили редица анализи върху опитни мишки. Резултатите показали, че мишките, които предварително изяли люспи от червено грозде, имали по-малки увреждания на мозъка, в сравнение с “трезвите” гризачи.

Специалистите, цитирани от БГНЕС, твърдят, че малините, боровинките и фъстъците имат същия защитен ефект върху мозъка. Въпреки това експертите предупреждават, че алкохолът помага при един вид инсулт, но в същото време може да повиши риска от друг, за това препоръчват умерената му консумация.

Прочита: 1922

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.