Неделя, 12 Юли 2020

Нова болест - Интернет лунатизъм

Печат Е-мейл
14 Април 2010

 Испански лекари съобщават за първия в историята на медицината случай, при който човек ползва интернет по време на сън. 44-годишна испанка, която била в мрежата в несъзнателно състояние, изпратила писма, с които канела получателите да хапнат и да пийнат.

Тя разбрала за случилото се, когато на другия ден един от получателите й звъннал и я попитал къде да се срещнат. Според изследователи от университета в Толедо, с които се свързала разтревожената дама, тя е включила компютъра, влязла е в пощата си и е написала писмата няколко часа след като е легнала да спи, както се вижда от часа на изпращане на писмата. Всички съобщения били със странен текст и много грешки. Лекарите нарекли новия феномен на лунатизма "zzz кореспонденция" и обявили, както пише в доклада, публикуван в списание Sleep Medicine, че никога преди това не са се сблъсквали с подобен феномен.

Този случай, изискващ координация по време на сън за многобройни сложни действия, направил дълбоко впечатление на специалистите. Теоретично лунатизмът обикновено се предизвиква от стрес, възбуда, умора, алкохол. Някои лекари смятат лунатизма за наследствено заболяване. Известни са случаи, при които хора насън приготвят храна, пускат пералня, свирят на музикални инструменти.

Прочита: 1264

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.