Събота, 23 Юни 2018

Учените: “Черен лебед” е вреден за здравето на балерините

Печат Е-мейл
02 Март 2011

Натали ПортманФилмът "Черен лебед", за който актрисата Натали Портман спечели "Оскар", е вреден за здравето на балерините, откриха учени от университета Лайола.

Учените смятат, че лентата хвърля светлина върху реалната заплаха за всички, занимаващи се с това изкуство. Балерините често страдат от перфекционизъм, социална тревожност и желание да бъдат идеални и пъргави.

Този филм може да увеличи риска за танцьорките от хранителни разстройства и да направи балерините по-чувствителни, самокритични и с ниско самочувствие, пише БГНЕС. Това води до умора, промени в настроението, когнитивни нарушения, фобии, мании и др. "Черен лебед" може да има опустошителни емоционални и физически последици, твърдят специалистите по хранене.

Прочита: 3249

Коментари (1)

...
Глупости! Филмът е много добър. Последиците са във вашите глави. Повредата на психиката идва, отвътре не отвън.
Моника , 21 декември 2016 19:17

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ световните звезди от екрана

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.