Неделя, 12 Юли 2020

Първите 10 финалисти на Евровизия ясни, Миро излиза на втория полуфинал

Печат Е-мейл
27 Май 2010

 Десет държави се класираха за финала на тазгодишния конкурс на Евровизия, в който 25 представители ще си оспорват отличието на едно от най-гледаните музикални събития в света. Босна и Херцеговина, Молдова, Русия, Гърция, Португалия, Беларус, Сърбия, Белгия, Албания и Исландия преминаха през ситото на полуфинала в Осло след края на гласуването късно във вторник вечерта.


Пет държави вече са си осигурили участие във финала тази събота по право: Великобритания, Франция, Германия, Испания и Норвегия, домакин на събитието след победата на конкурса през миналата година. Публиката в Европа и специалисти съдии ще гласуват за победителя на финала. Останалите 10 финалисти ще бъдат селектирани измежду 17 държави в четвъртък по време на втория полуфинал.


БГНЕС припомня, че на втория полуфинал заедно с България ще се състезават и Литва, Армения, Израел, Дания, Швейцария, Швеция, Азербайджан, Украйна, Холандия, Румъния, Словения, Ирландия, Кипър, Хърватска, Грузия и Турция.

Прочита: 1433

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ световните музикални звезди

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.