Сряда, 12 Август 2020

Онлайн връзките

Печат Е-мейл
14 Април 2010

 Сигурни сме, че е излишно да обясняваме колко зависим е вече животът ни от интернет. Дори и да не работите с него, той присъства във всекидневието ви като най-добрия помощник при търсене на информация или като един от достъпните начини за забавление. Интернет дава възможност за бърза обмяна на данни, което помага на работата ни. Факт е обаче, че за все повече хора той е и начин за запознанства или общуване. Огледайте се около себе си или разпитайте приятели.

Ще се окаже, че половината от тях използват поне една от програмите за чат или имат регистрация в сайт за запознанства. Отворете и своя списък с контакти. Направете проста сметка - колко време прекарвате пред компютъра, т.е. колко време имате онлайн връзка с познати и дори непознати. Не е изключено да откриете, че обръщате повече внимание на виртуалните си контакти, отколкото на реалните. Интернет промени значението на разстоянията. Всъщност той свали границите и помогна на много хора да усещат по-слабо липсата на другия.

Интернет има много функции, но що се отнася до общуването, те може да се сведат до три:

Използваме чатове, за да вършим по-бързо работа

Работата на много хора е свързана с контакти с партньори, голяма част от времето на съвременния “работяга” минава пред компютъра и все повече се откриват преимуществата на това да се използват чат канали и програми, за да има постоянен контакт с тях. Те предоставят възможност да оставите съобщение, без да се налага да притеснявате някого на мобилен телефон и пак да сте сигурни, че ще получи лично посланието. Бързо, евтино и сигурно е. Дори и човекът, с когото имате спешна работа, да е в чужбина, без много да се охарчвате имате контакт с него.

Поддържаме контакти с приятели

Представете си, че най-добрата ви приятелка е тръгнала подир мъж и любовта я е отвела в далечна Австралия. Не можете да си помислите, че няма да има с кого да споделите нещата, които са ви се случили през деня, няма кой да ви подкрепи след поредния скандал с гаджето или шефа. Не бързайте да се отчайвате. Безспорно няма как да ви помогне да оправите косата си, но пък за сметка на това може да използвате възможностите на уеб камерите и микрофона и да си сформирате едно дамско парти, без значение, че сте на хиляди километри разстояние.

Чат връзките

Официално дойде краят на хартиената поща. Изчезна романтиката на това да получиш писмо, напоено със смесица от сълзите на разплакана девойка и сладникав дамски парфюм. Няма ги и традиционните посланици на любовта - белите гълъби. Сега е времето на имейлите и чатовете. Дори и на другия край на планетата да се намира вашата половинка, винаги можете да се свържете с нея и да проверите дали му липсвате, както той на вас. Интернет връзките са част от прогреса, от живота на новото поколение.

Най-общо те могат да се разделят така:

На сляпо

Чат каналите дават възможност да се издирват различни хора с еднакви интереси. Така например винаги съществува възможност да се появи някой непознат, който да твърди, че сте жената на живота му само след като е “початил” няколко часа с вас. Тайнственият мъж може да е от другия край на планетата, но защо да не е и съседът отсреща, който се представя с псевдоним? А каква ли ще бъде изненадата ви, ако се стигне до среща “на сляпо”! Разбира се, не трябва да се подценява рискът при такъв тип връзки. Не е изключено това, което си представяте, докато си седите тихо и кротко вкъщи пред компютъра, да не отговаря дори и на 10 процента от действителността. Има и изключително некоректни хора, които използват фалшиви снимки, за да се представят в чатовете. Не се доверявайте на всичко, което виждате и четете.

И все пак не бива да се подценяват този тип запознанства. Обикновено онлайн се събират хора, които са с еднакви интереси. Може би от щастието ви дели само едно кликване с мишката. А половинката седи и ви чака от другата страна на кабела.

От разстояние

Толкова ви е мъчно, че се наложи най-прекрасният мъж на света да замине да учи или работи в Америка. Но все пак сте щастлива, че има начин да му се радвате дори и от хиляди километри разстояние. Доказано е, че когато общуването не е лице в лице, падат задръжките. По-лесно се казват неща, които са притеснителни за изговаряне очи в очи. Интернет може да ви доведе до откриване на нови хоризонти във връзката.

Двойна връзка

И вие, и приятелят ви сте заети. Налага се да стоите в офиса извънредно. Какво щяхте да правите, ако нямаше интернет? Чрез него сте в контакт почти през целия ден. Факт е, че общуването чрез компютъра не е като да си седите вкъщи пред телевизора, но наистина може да бъде заместител. Така дори и да сте прекалено напрегнати от работата, винаги може да чуете мила дума от любимия човек, която да ви даде тонус и да ви зареди с положителна енергия. А няма какво да се лъжем - разговорите по интернет са вид кръшкане от работа, което също действа на доброто настроение.

В заключение

Животът на съвременния човек е тясно свързан с новите технологии. Това налага и промяна в начина на общуване между хората. Компютърът и мобилният телефон дават възможност за алтернативна комуникация, улесняват всекидневието ни. Въпреки това не се лишавайте от романтиката на хартиеното писмо или романтичното любовно обяснение лице в лице. Все пак сме хора, които имат нужда от физическа близост.

Прочита: 1674

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на любовта

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.