Вторник, 14 Юли 2020

Запознайте се с Фране Селак

Печат Е-мейл
30 Март 2012

Фране СелакТова е Фране Селак - най-щастливият карък.

Хърватинът има няколко злополучни опита да пътува с влак, кола и самолет, но винаги оцелява.

Всичко започва през 1962 г., когато пътува с влак от Сараево за Дубровник. Влакът дерайлира и пада в замръзнала река. Загиват 17 пътници, Фране Селак се отървава само със счупена ръка и драскотини.

През следващата година той пътува със самолет от Загреб за Риека. Вратата на самолета се отваря и пътниците изпадат от него. Загиват 19 души, а Селак е с малки контузии, след като се приземява върху купа сено.

През 1966 г. пътува с автобус, който излиза от пътя и пада в река. Загиват четирима души, а Селак остава невредим.

През 1970 г. се подпалва колата му, но той успява да излезе.

През 1973 г. се подпалва втората му кола. Фране губи само косата си.

През 1995 г. го блъска автобус - естествено, само малки наранявания.

През 1996 г. Селак успява да избегне челен удар с камион на ООН. Хвърля се с колата си от пътя към пропаст. Спасява се, защото изхвърча от колата, пада върху дърво и гледа как колата му се взривява стотина метра под него. След катастрофалните му пътешествия идва ред и на късмета. През 2003 г. Фране Селак печели от хърватската лотария сума, еквивалентна на един милион долара. По-голяма част от парите раздал на приятели и роднини.

Селак смята, че може да приеме съдбата си по два начина - или да се приеме за най-нещастния човек на света, или за най-щастливия.

Прочита: 2254

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.