Вторник, 07 Юли 2020

5 г. от живота на британците минава в махмурлук

Печат Е-мейл
10 Май 2011

 Пет години от живота на средностатистическия британец преминават в махмурлук, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено от компанията-производител на безалкохолни напитки "Sweet Lady Beverages".

В анкетата са участвали 1500 посетители на сайта на фирмата.

Поне един пълен ден седмично - най-често неделя - британците на възраст между 21 и 38 години страдат от неприятните ефекти от препиването. Още 12 дни отминават, докато любителите на чашката се борят с гадене, повръщане и потене след сватби, рождени дни и офис партита. На тази възраст общо 60 дни годишно преминават в махмурлук. Хората на възраст между 38 и 46 години понасят неприятните последствия от препиването 45 дни годишно, а тези на възраст между 46 и 60 години - 23 дни годишно.

Въпреки че честотата намалява с течение на възрастта, хората продължават да страдат от махмурлук средно 22,8 дни в годината до 60-годишна възраст. Общо пет години и четвърт, или близо 2000 дни от живота на средностатистическия британец преминава в неприятни усещания в резултат на препиване.

Отдавна е известно, че махмурлукът е масово проклятие, застигащо много хора. Данните от настоящето проучване обаче разкриват доста тревожни цифри. Мисълта, че като нация ние, британците, губим толкова много време и пари за нещо, което ни кара да се чувстваме зле, е потресаваща. Посланието е ясно - ограничавайки алкохола, ще намалим и времето, в което се чувстваме зле, казва говорител на компанията, поръчала анкетата.

Прочита: 1949

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.