Понеделник, 10 Август 2020

Крадец на картини откри призванието си - художник

Печат Е-мейл
06 Април 2011

 Норвежецът Пал Енгер, станал известен с кражбата си на две картини на Едвард Мунк, стана... художник. Енгер, който е бивш футболист, през 1988 г. открадва "Вампир" на Мунк. Полицията го арестува и Енгер е изправен пред съда.

През 1994 г., вече излежал наказанието, той щурмува заедно със свои съучастници Националната галерия в Осло и открадва втора картина на Мунк - най-известната, "Викът".

Енгер отново се озовава в затвора, като по време на престоя си там обаче преминава "от другата страна на барикадата" - от крадец на картини се превръща в художник.

Сега 43-годишният норвежец, вече на свобода, откри своя изложба в малка галерия в Осло. Експозицията съдържа 14 творби.

"Край на професията крадец! Вече съм професионален художник и смятам да се издържам с рисуване на картини", заяви Енгер, който между другото отрича участието си в кражбата на "Викът".

Прочита: 1554

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.