Неделя, 27 Септември 2020

Забраниха реклама на парфюм на YSL заради “симулация на инжектиране на опиати в тялото”

Печат Е-мейл
04 Февруари 2011

 

 Британски регулатор забрани телевизионна реклама за парфюма на Yves St Laurent "Belle D'Opium" в отговор на оплаквания, че танцуващата звезда-жена в нея изглеждала като наркоманка.

The Advertising Standards Authority (ASA) заяви, че рекламата, която първо показва "красавицата" в съблазнителен танц под звуците на барабан, а след това да се гърчи на пода, е "безотговорна и неприемлива за излъчване".

"Загрижени сме, че в контекста на рекламата "красавицата" е показана да движи пръста си по вътрешната страна на ръката, което може да се разглежда като симулация на инжектиране на опиати в тялото", се казва в решението на ASA, предизвикано от 13 оплаквания. То отбелязва, че "Opium" е добре известна марка дизайнерски парфюм и самата тя не е проблем, също така се признава, че от YSL са провели изследване на потребителите и са установили, че повечето зрители не намират рекламата за обидна.

Прочита: 2874

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.