Понеделник, 10 Август 2020

За първи път от 20 години продават картина на Тициан

Печат Е-мейл
13 Януари 2011

 Творбата на Тициан "Светото събеседване: Мадоната с младенеца в обкръжението на Свети Лука и Екатерина" ще бъде предложена за продажба на аукцион на Sotheby's. Търгът ще се състои на 27 януари в Ню Йорк, като от Sotheby's очакват картината да се продаде за 15-20 млн. долара. Причина за оптимизма на аукционната къща е обстоятелството, че творба на Тициан, считан за гений на Ренесанса и обявен за най-добър художник на Венеция едва 30-годишен, не се е появявала на пазара от почти 20 г.

Имат се предвид частните купувачи.

Иначе през 2009 г. Лондонският и Единбургският музей закупиха заедно за 71 млн. долара "Диана и Актеон" на Тициан, като творбата ще бъде излагана по 5 г. ту в едната, ту в другата галерия.

"Светото събеседване: Мадоната с младенеца в обкръжението на Свети Лука и Екатерина", рисувана през 1560 г., в продължение на 30 г. се е намирала в частна колекция.

Прочита: 1911

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.