Неделя, 12 Юли 2020

1,5-метрова перла за $139 млн. направиха в Китай

Печат Е-мейл
10 Януари 2011

 В природата перлите са образуват в раковината на мидите. В края на 2010 г. в Китай бе изложена 1,5-метрова "перла" с тегло шест тона. Въпреки своята красота и ценност този минерал не се е образувал по естествен път.

В действителност "перлата" е изработена от къс флуорит със сферична форма, който е бил открит в северната част на Китай. Цената му е 139 млн. долара.

За най-скъпа перла се смята перлата на Лао Дзъ, или перлата на Аллах.

Въпреки своята непривлекателна форма тя е оценена на 3.5 млн. долара. Диаметърът й достига 24 см и тежи над 6 кг. Тази перла се смята за най-голямата, която някога е откривана.

Прочита: 1185

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.