Вторник, 07 Юли 2020

Страх от педофилия тресе Хърватия, забраниха на децата да целуват Дядо Коледа

Печат Е-мейл
28 Декември 2010

 Решението раздели на две обществото в Хърватия. Но как децата ще разберат, че белобрадият старец е мил и добър, ако той не се докосва до тях и не ги милва по челото. Ограничението донякъде омаловажава ролята му до разносвач на подаръци със смешен костюм.

Нови правила за поведение за добрия старец въведоха властите в Хърватия. Според тях, децата не могат да сядат в скута на Дядо Коледа, да го прегръщат, камо ли да го целуват, писа в. "Ютарни лист".

Макар че са провокирани от зачестилите случаи на педофилия, новите правила разделиха на две обществеността в Хърватия. Докато едните, включително и защитничката на правата на децата Мила Йелавич, подкрепят избягването на физически контакти с Дядо Коледа, другите се възмущават от такова решение.

Прочита: 1070

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.