Неделя, 27 Септември 2020

Учител по физика създаде алтернативен календар, месеците в него 13

Печат Е-мейл
28 Декември 2010

 Украинският учител по физика Александър Макарчук създаде и патентова алтернативен календар. За разлика от григорианския календар - съвременния светски календар, той има 13 месеца. Допълнителният месец се нарича грибен и е поставен между август и септември, или ако се използват украинските названия на месеците - между серпен и вересен, съобщава сайтът "Лента.Ру".

Всеки месец по замисъла на украинския физик трябва да има 28 дни и да започва от понеделник.

Според него алтернативният календар ще е много удобен за счетоводителите при изчисляване на отработените часове. Изобретението си Макарчук е патентовал в Киев. Своя проект е изпратил в Международния астрономически институт и Световната асоциация на календарите, но досега не е получил подкрепа нито от тях, нито от украинските власти.

Прочита: 1230

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.