Сряда, 12 Август 2020

На ски в Дубай или на пътешествие с влак от Русия до Китай?

Печат Е-мейл
20 Декември 2010

 Вижте най-екзотичните зимни пътувания, подбрани от CNBC:

Ски в Дубай, ОАЕ

Какво ще кажете за ски в пустинята? В Дубай можете да карате ски на закрито. Залата се намира в Mall of the Emirates. Това е най-голямата закрита писта за ски, която използва 6000 тона сняг.

Има зона за сноуборд и отделна зала за бобслей.

Транссибирско пътуване с влак от Русия до Китай

Пътешествие от Русия до Китай с влак. Ще минете през Москва, Санкт Петербург, Пекин, Монголия. Това е най-дългият жп маршрут в света. Пътуването може да продължи от 6 дни до 1 месец, в зависимост от това колко често се спира. Предлагат се спирки за рафтинг, пикници, разходки с шейни, теглени от кучета, разходка из тайгата и посещение на място, където е лагерувал Чингиз Хан.

Синята лагуна, Рейкявик, Исландия

Това е огромно геотермално езеро, заобиколено от скали от замръзнала лава. Над водата, която е с температура над 35 градуса по Целзий, се вдига пара и създава сюрреалистично усещане.

Ледения Хотел, Швеция

Това е по-скоро арт проект, отколкото хотел. Всичко е направено от сняг и лед - стените, барът, леглата, дори полюлеите. Веднага щом започне да вали сняг през ноември, група архитекти започват да строят метални рамки, които пръскат със сняг. После премахват рамките и ето ви - леден хотел! На гостите се раздават спални чували и ръкавици, с които да се топлят през нощта. Хотелът работи от декември до април - най-тъмното време в годината. Това е първият леден хотел в света, след него се появиха и други.

Леденият бар, Сеул, Южна Корея

Всичко в бара е направено от лед - стените, масите и дори чашите! Входът е 15 долара, което включва палто и ръкавици под наем, плюс една напитка. Отворен е през цялата година. Подобен бар има и в Орландо, където има и "Огнен салон", така че можете да редувате топло и студено.

Норвежките фиорди

Фиордите са тесни ивици вода, издълбани от глетчерите и заобиколени от стръмни хълмове. Такива има в Норвегия, Дания, Швеция и Нова Зеландия. Ако отидете в късната есен и пътувате още малко на север, може да видите и прословутото Северно сияние.

Идитаор, Аляска, САЩ

Една от най-големите атракции в Аляска е състезанието по теглене на шейни, което е дълго 1600 км и минава по някои от най-тежките трасета в Северна Америка. Туристическите агенции предлагат пакети от 5 или 13 дни за зрители на състезанието.

Паркът на маймуните, Жигокудани, Япония

Преводът на името на парка е нещо като "Долината на Ада" заради гледката - стръмни хълмове и бълбукащо горещо поточе в средата, в което маймуните от парка обичат да се къпят. Туристическите агенции предлагат двудневно пътуване дотам с нощувка в Нагано. Пазете си раниците от маймуните обаче, те са специалисти по кражба и претършуване на раници заради храната в тях.

Леден фестивал Харбин, Китай

През целия месец януари тук се провежда Леденият фестивал. Освен скулптури се правят и малки сгради от лед, в които дори можете да влезете и да се разходите. Предлагат се пътувания до фестивала с влак Ориент Експрес, които траят 8 дни и има спирки на площад Тянанмън и други забележителности.

Пътешествие из глетчерите в Нова Зеландия

По света има много глетчери, но тези са уникални, защото са разположени в дъждовна гора. Може да видите замръзнал водопад. Предлагат се и разходки с хеликоптер.

Прочита: 1874

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.