Сряда, 26 Февруари 2020

В японско училище записаха момче с женско име, така се чувствало

Печат Е-мейл
03 Декември 2010

 Ученик от 6-и клас в японската префектура Хього ще ходи на училище под женско име, ще носи момичешката униформа и дори ще ползва женската тоалетна, реши местната образователна комисия, съобщи вестник "Майничи", предаде КРОСС.

На 6-годишна възраст на момчето била поставена диагноза "нарушение на половата идентичност", при което човек, който физиологически се отнася към един пол, се чувства като представител на другия. Със споразумение с началното училище, което в Япония продължава 6 години, на момчето е било разрешено да посещава занятия с женско име, като дори съучениците му не знаели за физиологичната разлика.

Преминаването в средното училище обаче (13-15 г.) става с полагане на изпит, като в зависимост от резултатите са определя и училището. Родителите на момчето били притеснени от евентуални проблеми, тъй като момчето ще влезе в периода на половото съзряване, гласът му ще загрубее и ще започне окосмяването на лицето. Комисията по образование разгледала молбата на родителите и взела окончателното решение, като дори създала специална група за подкрепа на деца с подобен проблем.

До момента в Япония са известни само два случая, в които деца са посещавали училище под име от противоположния пол, но досега въпросът не е бил обсъждан от официален образователен орган.

Прочита: 1340

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.