Петък, 13 Декември 2019

У електротехник откриха 271 творби на Пикасо

Печат Е-мейл
30 Ноември 2010

 Открити са не по-малко от 271 творби на Пабло Пикасо, създадени от 1900 до 1932 г., които накараха наследниците на художника да подадат жалба за укривателство. Картините, оценявани на около 60 млн. евро, бяха представени от двойка на 70 години от Лазурния бряг, които искаха да получат сертификат за автентичност от сина на художника Клод Пикасо, който е и управител на наследството му.Сред творбите има 9 кубистки колажа, акварел от синия му период, литографии и портрети на първата му съпруга Олга.

Пиер Льо Генек, на 71 години, се е обръщал многократно към Клод Пикасо по пощата, преди да се срещне с него в Париж. Той е работил като електротехник за Пикасо през последните 3 години от живота му, като е инсталирал алармени системи. Наследниците и експертите са решили да подадат жалба за укривателство.

Творбите са били конфискувани от Централната комисия за борба с трафика на културни ценности в дома на двойката на 5 октомври.

Пенсионерът пледира, че е невинен и творбите са му подарък от майстора и жена му. Клод Пикасо изключва възможността баща му "да е дарил такова количество, това е невиждано... това беше част от неговия живот". Той се надява, че правосъдието ще разкрие случая и заключи, че "не трябва наследството му да се окаже разпръснато".

Прочита: 654

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.