Неделя, 09 Август 2020

Китайски набези за любовни гъби тормозят Индия

Печат Е-мейл
12 Август 2010

 Индийските власти обвиниха китайските военни, че редовно нарушават границата между страните в търсене на гъба-афродизиак, известна като "цветът на любовта".

Гъбата с латинско название Cordyceps sinensis не е особено популярна в Индия, но е широко известна в Китай като средство за повишаване на силата на мъжа. Според министъра на вътрешните работи на щата Аруначал-Прадеш Тако Даби китайските военнослужещи проникват на индийска територия в малки групи и се връщат бързо.

"Ако се сблъскат с местни жители или полицията, се оправдават с това, че събират в планините гъби. Наричат ги "цветовете на любовта", обясни Даби.

Губернаторът на щата генерал Джей Джей Сингх заяви, че границата се нарушава и от двете страни. "Наши граждани периодично преминават границата и оставят на китайска територия "сувенири" за граничарите, които показват, че са били там. Китайците на свой ред идват у нас", каза Сингх. Губернаторът отбеляза, че цената на гъбата се е повишила и от двете страни на границата, защото граждани на двете страни ги събират с комерсиална цел.

Сингх описа гъбите като "мътни, подобни на желе и безвкусни", но добави, че "когато ги ядеш, чувството е такова, че... в общи линии, позволяват ти да усетиш силата си".

Отношенията на границата между Индия и Китай са достатъчно напрегнати след въоръжения конфликт между двете страни през 1962 г. И двете страни се стремят да се придържат към границата, но на места има 3-километрова линия, в която не е ясно на чия територия се намирате.

Прочита: 1886

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.