Сряда, 15 Юли 2020

Македония влезе в Гинес с боб чорба

Печат Е-мейл
10 Август 2010

 Жителите на село Сарчиево, разположено в североизточната част на Македония, приготвили чорба от 3.15 тона боб и така попаднали в Книгата за рекорди Гинес.

Ястието било сварено в съд с височина 1.5 метра. Селяните по този начин подобрили предишно постижение на студенти от американския щат Южна Дакота.

Акцията е била по повод местен църковен празник, на който по традиция се вари бобена чорба.

Представител на Книгата за рекорди Гинес връчил на екипа от седем готвачи официален сертификат, потвърждаващ рекорда им.

Прочита: 850

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.