Вторник, 07 Юли 2020

Ryugyong сред най-странните и най-евтини хотели в света

Печат Е-мейл
16 Май 2010

Ryugyong Hotel1. Ryugyong Hotel

Това може би е най-високата сграда в Северна Корея и сред най-високите в света. И е сред най-евтините хотели! Строителството започна през 1987 г., като през 1992 г. спря заради финансови затруднения. Забравата продължи цели 16 години, когато през 1008 г. египетска компания реши да го довърши.

Съществуването на сградата беше отричано в продължение на 7 години от севернокорейските власти. Те стигнаха дотам, че да фалшифицират снимки. Дори сега е трудно човек да се добере до повече информация.

2. Marques de Riscal

Сградата на хотела е по дизайн на Франг О. Геъри, човекът, който стои зад музея Гугенхайм в Билбао. Ето защо не е изненада, че Marques de Riscal е една от най-разпознаваемите сгради в Испания. Разположен в Елсиего, на пъпа на “града на виното”, хотелът има славата на първокласна местна винарна, която разнася славата на испанското вино по целия свят. Завършващата структура е изградена от вълнообразни стоманени листове с огледална повърхност. Твърди се, че архитектът се вдъхновил за сградата от цветовете на виното.

3. Hotel Spirit

Според корпоративния сайт уникалността на хотела всъщност се крие в комплексните услуги за клиентите, само че има нещо повече. Щурата му архитектура не може да бъде отмината и придава невероятен колорит на Братислава. Освен като място за отсядане в града, хотелът се е превърнал в една от туристическите атракции на града.

4. Hotel Unique

Само с един поглед всеки може да разбере, че хотелът напълно заслужава името си. Архитектурата е дело на един от най-големите специалисти (и творци) в Бразилия. Сградата има формата на половин монета, разположена на ръба си. От върха на хотела се разкрива прекрасна гледка към Сао Паоло. И гостите са истински щастливци, защото на върха има 30 стаи. А на по-тесничкия първи етаж - само 4!

5. Crazy House

Това е един от най-странните хотели в света. И със сигурност най-шантавият във Виетнам. Архитектурата му напомня старо дърво с хралупи, като за строителството са използвани естествени материали. Архитектката на хотела е дъщеря на един от бившите диктатори в страната, така че на нея й е било позволено да си развихри въображението, без да се съобразява с правилата.

Прочита: 3114

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.