Понеделник, 13 Юли 2020

Какво да вземем със себе си за предстоящия круиз

Печат Е-мейл
25 Януари 2012

 Круизът може да бъде увлекателно и пленяващо занимание, но не трябва да забравяме, че с отдалечаването на брега, се отдалечават и магазините. По тази причина е препоръчително да се състави списък с необходимите неща, които непременно трябва да вземете със себе си за пътешествието.

1. Облекло. При избора на гардероба си, имайте на предвид къде кораба ще прави своите спирки на сушата. По този начин можете да се ориентирате по-добре в своя избор – топлият климат позволява да се облечете по-леко (шорти, рокли, тениски, бански костюми). Аналогочно, ако се отправяте към студените краища на света, не забравяйте да снабдите гардероба си с топли дрехи (пуловър, шапка, ръкавици, подходящи обувки). Ако в плана на круиза са включени посещения на официални мероприятия – погрижете се да имате под ръка и официални тоалети.

2. Лекарства. Не е тайна, че на подобни пътешествия туристите са заобиколени от екзотични блюда в големи количества, както и смяна на климата, което често води и до смущения на стомаха. Не трябва да се пренебрегва и вероятността да ви сполетят синдромите на морската болест. За да избегнете неприятните моменти на подобни изживявания, които са в състояние да ви развалят почивката, препоръчително е да вземете със себе си аптечка, снабдена с антацид, аспирин, лейкоппласт.

3. Полезни аксесоари. Включете в списъка на своя багаж химикалка, тефтер, фенерче, бинокъл, фотоапарат или камера. Не е за пренебрегване вероятността да забележите делфини, китове или екзотични птици, които непременно ще поискате да снимате или опишете.

4. Документи. В списъка с необходими документи задължително трябва да присъстват: лична карта, задграничен паспорт, виза, билет за круиза, географска карта, пътеводители. Наличието на речник може да се окаже много полезно, ако планирате да посетите страни с непознат за вас език.

5. Здравословно състояние. Ако във всекидневието употребявате някакви медикаменти, свързани със здравословното ви състояние, то погрижете се да имате достатъчна наличност от тях за пътуването. Ако имате променливо здравословно състояние, непременно предупредете корабните лекари, за да могат да вземат адекватни мерки, в случай на нужда.

Прочита: 2409

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.