Понеделник, 10 Август 2020

Велотур: да обиколиш света с велосипед

Печат Е-мейл
25 Януари 2012

 Изпълнените с ярки впечатления, зареждащи с неограничена енергия и понякога – рисковани пътешествия, далеч не са по силите на всеки!

Това е наистина огромно физическо натоварване, но повярвайте, емоциите и приключенията, които ви чакат на подобни пътешествия си струват усилията. Това е не само екологичен и полезен за вашето здраве туризъм, но и рядка възможност да се запознаете детайлно със заобикалящата ви природна среда, която едва ли ще можете да усетите, ако пътувате с вашия автомобил, автобус или влак.

Разбира се , можете да практикувате този спорт и в рамките на вашето населено място, но истинското преключение ви чака далеч зад пределите на нашите градове. Неповторимата романтика на извънградското каране на велосипед ще ви завладява с всеки изминал километър.

Впрочем, модерният велотуризъм може да се практикува и в далеч по-благоприятни условия. За тези, които за свикнали с благата на цивилизацията, съществува любителски вид велотуризъм. От вас не се изисква да карате до последна глътка въздух и да нощувате в гората, както са правили пионерите в този спорт. Просто е нужно да си изготвите подробен маршрут от населено място до населено място. По този начин ще можете да се насладите на почивката си в семейни мотели, да пренощувате и даже да отделите време за обиколка на местните забележителности. Заредени с енергия и нови изживявания, продължете вашето пътешествие на следващия ден.

Ако все пак желаете да се придържате към класическия вариант на велотура – може да пропуснете тези благинки на цивилизацията и да се отдадете изцяло на природата.

Най-разнообразни варианти съществуват и за любителите на екстремния велотуризъм. Тук е хубаво да се отбележи, че подобни пътешествия предприемат предимно тренирани хора, които са сигурни в своите способности. Маршрутът на подобни приключения се изготвя доста по-детайлно. С подобни начинания, вие ще се запознаете с прелестите и рисковете на пресечената местност: девствени гори, непрестъпни планински масиви, буйни реки, диви зверове!

Прочита: 1647

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.