Понеделник, 13 Юли 2020

Доказано: Алкохолът води до рисков секс

Печат Е-мейл
17 Януари 2012

 Алкохолът води до рисков секс. Това вече е официален извод. Научни изследвания показват, че само консумацията на алкохол, без да се имат предвид други фактори, засилва риска от опасен секс.

Резюме на 12 изследвания, публикувано в списание "Addiction", доказва причинно-следствената връзка и сочи, че увеличение от 0,1 промила алкохол в кръвта добавя 5% към вероятността да се прави рисков секс.

Учените от различни здравни институции в Канада и САЩ са изследвали намерението да се използва презерватив (не самата употреба) сред две групи. Едната е употребявала алкохол, а другата не.

Така се е доказало, че алкохолът незабавно засяга способността за взимане на решение и с увеличение на консумацията нараства рискът от опасен секс.

Наблюдаваният ефект е бил без връзка с личността на индивида, не зависел от това дали е импулсивен или е привличан от опасността, поради което изследователите заключават, че алкохолът само по себе си е отговорен за много рискови сексуални контакти.

Според учените, тези резултати обясняват донякъде защо новозаболелите от СПИН са постоянна бройка в развитите страни, въпреки информираността на гражданите, пише БГНЕС.

Прочита: 1976

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.