Вторник, 02 Юни 2020

Да го накараме да пише домашни, без да сме лоши

Печат Е-мейл
20 Септември 2011

 15-и септември мина и децата се върнаха в класните стаи. Разбира се, голяма част от тях не искат ваканцията да свърши, тъй като започват дългите уроци и безкрайните домашни. Можем ли обаче да помогнем на детето си по-лесно да се справя с домашните, без да се налага да бъдем лошите и то постоянно да се оплаква?

Предлагаме ви няколко решения на този проблем, които са приложими за различните типове характери на децата.

Перфекционистът: За това дете задачата няма никакво значение - тя никога не е достатъчно добра, достатъчно дълга или учителят няма да бъде доволен от получилото се решение.

Какво да направите: Опитайте се да поставите някакво времево ограничение за писане на домашното. Запознайте се със същността на задачата, за да можете да уверите детето си, че се е справило добре с нея.

Шилото: Иска ви се да можете да завържете детето си за стола, за да може да си напише домашното, тъй като не се спира на едно място. Няма значение дали ще дойде при вас в кухнята, за да види какво приготвяте за вечеря, или ще пречи на сестра си/брат си, ако имате повече от едно дете.

Какво да направите: Според специалистите едно от местата, на които детето най-трудно се концентрира, е неговата стая. Някои деца се справят по-добре, като сменят обстановката на определен период от време. В този случай може да му обособите специално местенце в някоя от другите стаи, където то се чувства добре.

Други деца не могат да понасят тишината. Ако вашето дете е от този тип, можете да му пуснете някаква музика. Телевизорът не е особено добър вариант.

Вечното отлагане: Този тип деца постоянно си намират други занимания, само и само да не седнат да си напишат домашното.

Какво да направите: Ако детето ви има проблем със спазването на задълженията си, това означава, че или е прекалено угрижено, или има прекалено много неща за вършене. За да му помогнете, най-добре е в края на седмицата да съставите списък със задачи за следващата и да се покрижите то да ги изпълнява. Няма да е лошо и да определите някаква поощрителна награда за добре свършена работа. Разбира се, не е нужно за всяко написано домашно да подарявате шоколад.

Бързакът: За бързака домашното е само една малка спирка по пътя към телевизора или компютърната игра.

Какво да направите: Ако детето ви попада в тази група, никога не го поощрявайте с подаръци за бързо написани домашни. Определете някакво време, което детето да отделя за учене - час или два. Ако си е написало домашните, може да прегледа някой от уроците за следващия ден.

Прочита: 2911

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.