Сряда, 12 Август 2020

По две години и половина от живота си британките прекарват в готвене

Печат Е-мейл
12 Август 2010

 Жените във Великобритания прекарват средно по две години и половина от зрелия си живот в готвене, сочи изследване на компания за кухненски уреди. Въпреки че през последните 50 години времето, което жените отделят в кухнята, е намаляло наполовина, мъжете са далеч зад тях - те прекарват едва 1,4 години от живота си в готвене.

Според изследването 75% от ястията в семейството се готвят от жени. След работа над 80% от дамите отделят един час и повече за готвене, а през уикендите те прекарват два пъти повече време в кухнята. Това прави около девет часа готвене на седмица през зрелия живот на жените между 18 и 65 години. За целия този период дамите прекарват общо 2,51 години в приготвяне на храна за себе си и за семейството си, сочи изследването.

През 60-те години на миналия век средностатистическата британка е прекарвала шест години от живота си в готвене, но сега то е намаляло наполовина заради модерните кухненски уреди, спестяващи време и усилия, както и заради готовите ястия, показва още изследването.

Прочита: 2292

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.