Сряда, 27 Май 2020

Сватбената униформа на Уилям го предпазила от топлинен удар

Печат Е-мейл
10 Май 2011

Принц Уилям и Кейт МидълтънЧервената униформа, която принц Уилям носеше на сватбата си с Кейт Мидълтън, е била ушита от специална материя, която абсорбира топлината. Причината да се прибегне към нея били опасенията херцогът на Кембридж да не колабира в Уестминстърското абатство по време на брачната церемония.Това разкри за в. "Дейли телеграф" Ръсел Кашкет от компанията "Kashket & Partners", на когото е било поръчано да ушие специалната униформа за сватбата на принца.

От фирмата се решили на тази мярка, за да не припадне принц Уилям по време на сватбата в Уестминстърското абатство пред очите на повече от 2 милиарда зрители по целия свят. В църковния храм той е трябвало да понесе не само вълненията, но и топлината на огромното количество осветителни тела.

А на униформата на принц Хари - в нарушение на устава - е било направено малко джобче, където да сложи венчалния пръстен. Ръсел Кашкет е отговарял и за 2000-те униформи на участвалите в брачната церемония военни. Над тях са работили над 350 души. За да се запази поверителността от толкова много хора, били използвани псевдоними. Компанията Kashket and Partners вече близо 20 години шие облекла за кралски семейства във Великобритания и други страни по света, в това число за 8 крале.

Фирмата е била задължена да не разгласява данни за сватбата на века, докато не мине седмица след церемонията.

Прочита: 1587

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от света

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.