Петък, 13 Декември 2019

Българин в надпреварата за най-силен човек на планетата

Печат Е-мейл
03 Февруари 2011

Стоян ТодорчевПловдивчанинът Стоян Тодорчев е сред участниците във финалната надпревара за "Най-силния човек на планетата". Теглене на 70-тонов самолет или преминаване на 30 метра за минута с 450-килограмови тежести на рамената са само част от дисциплините, с които трябва да се справи 140-кг исполин.

"Най-силният човек на планетата" е най-престижното състезание в силовия спорт, което се провежда всяка година от 1977 година насам. Изпитанията имат състезателен характер и най-често са свързани с преместването или повдигането на тежести с голяма маса. Сред атрактивните предизвикателства са теглене на камион, "фермерска разходка" (състезателят трябва да измине разстояние, носейки 2 тежести по 160 кг), "Камъните на Атлас" (вдигане на каменни топки на различни по височина стойки за време) и още много други впечатляващи дисциплини.

Претендентите за отличието участват на финалите въз основа на класирането им в състезанията от суперсериите или според представянето им в национални и международни турнири.

Южноафриканският град Сън Сити е домакин на финалната надпревара за 2010 г., в която общо 30 от най-силните мъже в света ще спорят за титлата. Сред тях е и българинът Стоян Тодорчев, който ще представи страната ни в надпреварата.

Сред основните фаворити за отличието са настоящият шампион Жидрунас Савицкас от Литва, както и американецът Брайън Шоу. С реални шансове за победа обаче са и представителите от Централна и Източна Европа, които през последните години имат най-много първи места и най-много медали.

Прочита: 3118

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ българските спортисти

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.