Четвъртък, 16 Юли 2020

Теди Москов с "Аскеер" за "Сирано дьо Бержерак", отличиха Коста Цонев за цялостно творчество

Печат Е-мейл
25 Май 2011

Теди МосковСпектакълът на Теди Москов "Сирано дьо Бержерак", поставен в Народен театър "Иван Вазов", получи "Аскеер" за най-добро представление на тазгодишната церемония по връчването на театралните награди. Коста Цонев пък получи "Аскеер" за цялостно творчество. Наградите на фондация "Аскеер" по традиция бяха връчени в навечерието на 24 май в Театъра на Българската армия.

Отличието за режисура отиде при Маргарита Младенова за "Зимна приказка" в театрална работилница "Сфумато". Тя спечели в конкуренция с Александър Морфов и Теди Москов.

Деян Донков взе "Аскеер" за водеща мъжка роля за изпълнението си на Сирано в "Сирано дьо Бержерак" в Народния театър. Конкуренти на Донков в тази категория бяха Валентин Ганев и Мариус Кркински.

За водеща женска роля бе отличена Невена Мандаджиева за ролята на майката в "Кралицата майка", постановка Валентин Ганев, Театър 199.

След като заслужено получи "Икар" за ролята на Били Бибит в "Полет над кукувиче гнездо" на режисьора Александър Морфов в Народен театър "Иван Вазов", Иван Бърнев бе отличен и с "Аскеер" за поддържаща мъжка роля за същия спектакъл. Гергана Кофарджиева пък спечели статуетка за поддържаща женска роля за Щиглеца, жена над 70-те в "Преди/След", постановка Иван Добчев, театър "София". Наградата в категория "Изгряваща звезда" отиде при Павлин Димитров за ролята на Обичащия в "Първа любов", постановка Нина Боянова.

Прочита: 2490

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ български звезди от екрана

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.